Op vrijdagmiddag 19 maart vond op Het Beloken Land in Montfoort de uitreiking plaats van de Duurzaamheidsprijs 2022 van Platform Duurzaam Montfoort. Vanwege corona kon deze prijs in de afgelopen jaren niet worden uitgereikt, maar dat was niet te merken aan de grote belangstelling bij de prijsuitreiking van deze editie door wethouder Yolan Koster.

Wikken en wegen

Er waren in totaal acht bedrijven en instellingen genomineerd uit Montfoort en Linschoten.  Het centrale thema dit jaar was ‘Minder verspillen’. Een deskundige jury onder leiding van wethouder Yolan Koster, Klimaatburgemeester Matthijs Hombergen, Kees Birkhoff (oprichter van BLR Bimon) en coördinator van de Duurzaamheidsprijs Petra Kerste koos na veel wikken en wegen de BELO Groep uit Linschoten tot winnaar. Deze zeer innovatieve machinefabriek en constructiebedrijf verwerkt veel reststromen in de recyclingbranche, zoals van oude matrassen, biomassa en pallets. BELO beschikt bovendien over 752 zonnepanelen om in de eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien. 

Gezond cadeaupakket

Directeur Arie Belo nam met zichtbaar genoegen de prijs, geconstrueerd door Carolien Hoogstrate van het Montfoorts Kunstenaars Collectief, in ontvangst. Alle genomineerden ontvingen een certificaat en een gezond cadeaupakket dat was samengesteld door Molen de Valk. Na de groepsfoto was er voldoende gelegenheid voor een hapje en een drankje op het erf van Het Beloken Land, dat bekend staat om haar eendenkooi, educatiecentrum, museum en melkveebedrijf op Blokland in Montfoort.
 

Fotopresentatie

Alle foto's zijn gemaakt door Paul van den Dungen van Het Kontakt Zenderstreeknieuws, waarvoor hartelijk dank!