Ben jij al bekend met het vrijwilligersplatform Duurzaam Montfoort? Het platform is er voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid. Wil je je inzetten voor een schone, groene en fijne leefomgeving? Word ook actief voor het platform Duurzaam Montfoort.

Oprichting

Het doel van het platform is een gezonde en schone leefomgeving, nu en later. Daarom zetten onze vrijwilligers zich ervoor in om allerlei partijen bewust te maken van duurzaamheid. We willen mensen informeren en met elkaar verbinden. Ook willen we kansen voor duurzaamheid concreet benutten waar mogelijk. Daarbij werken we samen met inwoners, gemeente, bedrijven en organisaties.

Al zo’n 2 jaar verzamelen vrijwilligers zich rondom het thema duurzaamheid. In groepjes houden zij zich bezig met zaken als energiebesparing in woningen, duurzame markt, vermindering van (zwerf)afval en het groener maken van Montfoort. Daarnaast organiseren ze nog vele andere activiteiten. Bij de vrijwilligers ontstond de behoefte om hun vrijwilligersorganisatie een structurele plek in de Montfoortse samenleving te geven. Daarom is er een stichting opgericht en een bestuur aangesteld. Het platform is klaar voor de toekomst.

Laat je inspireren!

Iedereen die nieuwe kennis op wil doen over bijvoorbeeld energiebesparing, zonnepanelen of afvalreducering, is van harte welkom tijdens een van onze informatieavonden. Houd hiervoor onze website www.duurzaammontfoort.nl en de lokale kranten in de gaten. 

Zet jouw talent in voor duurzaamheid

Iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid is van harte welkom bij het platform. Wil je 'iets doen met duurzaamheid' maar weet je nog niet hoe? Of ben je al actief op dit gebied? Kom naar een van onze bijeenkomsten en laat je inspireren! Je kunt je aansluiten bij een van de werkgroepen of zelf een werkgroep starten. Samen met anderen bereik je meer. 

Op dit moment hebben wij de volgende vrijwilligersvacatures:

  • Social media-beheerder
  • Schrijver websiteteksten
  • Websitebeheerder
  • Aanjager duurzaam ondernemen
  • Avondvoorzitter bijeenkomsten
  • Programmamaker bijeenkomsten