Duurzaam Montfoort en Tuincentrum Groenrijk (Montfoort) werken samen aan een groener Montfoort. Daarom hebben zij samen een mooie actie ontwikkeld: 25% korting op een regenton. De actie geldt voor de aanschaf van een regenton bij het tuincentrum in de periode van 17 maart tot en met dinsdag 28 april.

In overleg met GroenRijk hebben we besloten dat de actie gewoon doorgaat. We vragen iedereen zich te houden aan de richtlijnen voor het houden van afstand tot elkaar.  

De actie loopt goed en zou op 31 maart aflopen. We hebben echter kunnen verlengen tot en met dinsdag 28 april en dat is goed nieuws, vinden wij. 

green+basics+rain+barrel_i2.jpg.jpg
Foto: GroenRijk

Regenwater is gratis

Jaarlijks valt in Nederland veel neerslag die u kunt gebruiken. Regenwater is gratis, het bevat sporenelementen en nauwelijks kalk. Daarmee is het niet alleen heel gezond voor je planten, maar was je er ook je ramen of je auto mee - zonder strepen! Voor je huisdieren is het prima drinkwater.

Voor droge tijden

Het veranderende weer is een extra reden om regenwater te gaan 'oogsten' en bewaren. In Nederland krijgen we langere periodes van droogte, met vaker extreem heftige korte buien. In de zomer neemt het aantal regendagen af, in de winter worden het er juist meer. Dat betekent dat we onze planten nog vaker zullen moeten gieten én moeten zorgen voor voldoende afvoercapaciteit zodat we geen wateroverlast krijgen bij heftige buien.

Kortom: regentonnen hebben veel voordelen voor uw tuin en uw portemonnee:

•    U voorkomt verspilling van schoon drinkwater.
•    U maakt gebruik van gratis regenwater in plaats van te betalen voor water.
•    Uw bloemen en planten gaan er mooier uitzien.
•    Regenwater bevat minder kalk. Ideaal dus om uw ramen mee te zemen. 
•    U ontlast het riool.

Actie: van 17 maart tot en met 28 april 25% korting

Duurzaam Montfoort en Tuincentrum GroenRijk Montfoort geven in de actieperiode maar liefst 25% korting op regentonnen. Als u een inwoner bent van Montfoort of Linschoten en u meldt dat u via Duurzaam Montfoort komt, krijgt u sowieso de korting. 

Online alvast kijken

Natuurlijk kunt u ook alvast kijken op de website van GroenRijk, naar een geschikte regenton én voor meer inspiratie.

>> Klik hier om alle regentonnen te bekijken.

>> Hier vindt u tips voor het installeren van een regenton.

>> En hier staan meer tips voor een watervriendelijke tuin.