Van 28 oktober t/m 5 november is de eerste Nederlandse Klimaatweek. Tijdens deze week willen we iedereen motiveren in actie te komen om Nederland duurzamer te maken. Onze eigen klimaatburgemeester inspireert daarbij. 

Matthijs Hombergen woont in het meest energiezuinige huis van onze regio.

>> Lees het eerdere interview met Matthijs 

Inspireren en motiveren

Matthijs Hombergen: "Als Klimaatburgemeester van de gemeente Montfoort/Linschoten hoop ik mensen te inspireren en motiveren* om bij te dragen aan onze klimaatdoelen. Samen moeten en kunnen we het verschil gaan maken!"

"Denk eens aan: vergroening en minder steen in de wijk, duurzamer wonen, minder vliegen, minder verspilling van water, voedsel en energie, consuminderen, het delen van spullen en kleding, het repareren van spullen, circulair ondernemen, schone straten en pleinen, en afvalpreventie."

>> Het programma voor deze klimaatweek

"Als energieambassadeur van Duurzaam Montfoort/Linschoten geef ik zelf tips en advies op ‘maat’ om energie te besparen.
In de wintermaanden maak ik (in teamverband) warmtescans van woningen, om bewoners inzicht geven worden waar er mogelijke ‘warmte-lekken’ zijn in hun woning**. "

Kom op en doe mee!

 

*) P.s.: Onze klimaatburgemeester Matthijs heeft op zaterdag 30 oktober een ontmoeting met burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort!

**) P.s.: Er is momenteel een wachtlijst voor de warmtescans, we hebben er nog heel wat te doen die we vorig winterseizoen niet konden maken vanwege de hogere temperaturen. Stay tuned!