Als het aan Stichting Platform Duurzaam Montfoort ligt, krijgt gemeente Montfoort nog meer kleur. En wel door het beplanten van de vele, meestal saaie, rommelige boomspiegels. Naast het beplanten van deze boomspiegels, moeten deze ook regelmatig onderhouden worden. Daarom roept Duurzaam Montfoort op tot het adopteren van een boomspiegel bij u in de buurt.

Op zaterdag 9 oktober organiseert Guerrilla Gardeners samen met Operatie Steenbreek de eerste editie van het Nationale Boomspiegelfeest. Duurzaam Montfoort haakt hier graag bij aan. Het zou mooi zijn als vele vierkante meters boomspiegels worden omgetoverd tot mini tuintjes, welke er keurig en ook nog eens bloemrijk er uit zien. Biodiversiteit in optima forma!

Doe je mee?

Ben je begaan met de bomen die bij jou in de straat staan en bent je bereid te participeren in het onderhouden van de boomspiegel? Meld je dan aan bij de werkgroep Groen van Duurzaam Montfoort.

boomspiegel

Na het verzamelen van gegevens van de geïnteresseerden, gaan we kijken welke bloemsoorten er het beste in de boomspiegel pasen. Duurzaam Montfoort stemt dit af met de gemeente en zorgt voor de bestelling van de betreffende bloemsoorten. Vervolgens ga je op zaterdag 9 oktober zelf aan de slag en worden de boomspiegels omgetoverd tot nette mini tuintjes.

>> Aanmelden kan via deze link