Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst 'Duurzaam Ontmoet' is Sylvia Benschop in het zonnetje gezet. Sylvia is de initiatiefnemer van Zwerfvuilambassadeurs en ze houdt zich al 11 jaar bezig met het mooier en schoner maken van onze leefomgeving. Sinds 2012 organiseert ze de World Clean Up Day en de landelijke opschoondag. 

Eerste groene lintje

Duurzaam Montfoort heeft nu het 'groene lintje' bedacht en het voelde passend om Sylvia Benschop het eerste uit te reiken. Ze ontving het uit handen van Wethouder Wim van Wikselaar, die zijn waardering uitsprak. Het lintje is ontworpen en gemaakt door textielkunstenares Cobi Verdoold uit Linschoten.

De vrijwilligers ontvingen ook een leuke attentie. Oscar Meerwijk was de eerste vrijwilliger die een nestkastje ontving. Hij is Zwerfvuilambassadeur en gaat sinds 2013 maandelijks op pad, dus al bijna net zo lang als Sylvia.

In Montfoort gaan de Zwerfvuilambassadeurs elke eerste maandag van de maand met een prikstok en vuilniszak op pad en in Oudewater op elke eerste donderdag van de maand. 

Ook meedoen? 

Er kunnen altijd nog Zwerfvuilambassadeurs bij. U kunt contact opnemen met Sylvia Benschop, Zwerfvuilambassadeurs@gmail.com 

groenlintje.jpg