Wil je drinkwater besparen? Wil je regenwater opslaan voor gebruik in de tuin en bij tal van klusjes? Maak dan gebruik van de regentonkorting!  

Van 4 t/m 15 april 2023 is er bij GroenRijk Montfoort (in de week van de groene tuin) een mooie korting van 40% op alle regentonnen.

Mede door een mooie subsidieregeling van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden kunnen wij voor de inwoners van gemeente Montfoort, samen met GroenRijk zo’n scherpe actie aanbieden.

De actie geldt voor een complete regenton maar niet voor de losse onderdelen, zoals een verhoging om de ton op te zetten. Die kun je los aanschaffen, maar natuurlijk ook zelf maken. Andere onderdelen zijn óf op voorraad óf het tuincentrum kan ze voor je bestellen. 

In het tuincentrum is ook het Groen Klimaatplein om je te inspireren voor jouw duurzame en groene tuin. 

Verduurzamen van je tuin

Op zaterdag 8 april vertellen medewerkers en leveranciers van GroenRijk jou alles wat je wilt weten over verduurzamen van je tuin. Er zijn ook vrijwilligers van Duurzaam Montfoort aanwezig.

Focke Segers van tuincentrum GroenRijk: "Met een regenton in je tuin kun je 10.000 tot 15.000 liter leidingwater per jaar besparen. Je planten zullen er blij mee zijn, want regenwater bevat geen kalk. En wist je dat je huisdieren ook liever dit ‘levende’ water drinken dan kraanwater?"

Met regenwater kun je ook heel goed je fiets, je tuingereedschap en andere buitenspullen schoonmaken. De ramen wassen is ook een heel goed idee, juist doordat het water geen kalk bevat. 

>> Hoe je een regenton gemakkelijk aansluit op de regenpijp vind je hier uitgelegd.

Kortingsbon

Vul de kortingsbon in die je hieronder vindt óf gebruik die uit Zenderstreeknieuws (29-3) en neem 'm mee naar GroenRijk. 
De korting is voor inwoners van onze gemeente, dus van Linschoten en Montfoort. Neem een geldige legitimatie mee. 

Tip: je kunt de bon ook printen in grijstinten (dat scheelt je inkt). 

>> DOWNLOAD DE KORTINGSBON