Hier stellen wij de laatste drie van de acht genomineerden voor. Op vrijdag 18 maart is de prijsuitreiking, spannend! De foto bij dit artikel is van AR Montfoort. 

AR Montfoort: Uw accu als nieuw... maar dan beter

Accureparatie (AR) Montfoort is gevestigd aan de Hofstraat 2 in het centrum van Montfoort. AR repareert en reviseert accu’s van elektrische fietsen, waardoor deze beter worden dan voorheen. Michael van Hattem beschikt over de juiste apparatuur, kennis, vakmanschap en materialen om dit te realiseren. 

AR Montfoort bestaat al sinds 2017 en heeft al honderden accu’s gereviseerd, meestal binnen 24 uur na ontvangst. Als Michael accucellen moet vervangen gebruikt hij die van Samsung: “De beste die er zijn”. Dankzij de professionele puntlasmachine worden de nieuwe cellen aan elkaar gelast, wat uitstekende resultaten oplevert. Klanten zijn er dan ook zeer tevreden over de dienstverlening van AR. 

Dat ‘Minder verspillen’ van toepassing is op AR Montfoort mag duidelijk zijn, beter reviseren dan een nieuwe kopen

>> Website


SWOM: Laat iedereen meedoen

De Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten (SWOM) is gevestigd aan het Kasteelplein 5 in Montfoort. De SWOM wordt geleid door interim-directeur Jan Henk den Adel. De stichting vindt dat iedereen in staat moet zijn deel te kunnen nemen aan de maatschappij onder het motto ‘Iedereen doet Mee’. De SWOM wil daarbij creatief inspelen op de lokale behoeftes aan sociale ondersteuning. 

SWOM is belangrijk voor de lokale bevolking, omdat het veel welzijnsactiviteiten organiseert via het Steunpunt Mantelzorg, het Sociaal Team, het DoeMeehuis, ’t Bakkershuis etc. 

Het thema ‘Minder verspillen’ is vooral op het DoeMeeHuis van toepassing. Het is een laagdrempelige voorziening dat burgers doet beseffen dat spullen een tweede leven kunnen worden gegund. Zo lopen mensen bij het Repair Café binnen om te zien of defecte huishoudelijke apparatuur, meubels of kleding nog gerepareerd kunnen worden. Bij de Boekspot mag iedereen boeken lenen en inleveren zonder kosten of procedures en in het Textielhuis wordt overtollige kleding ingezameld voor mensen die graag eens iets anders willen dragen. Kortom, iedereen is welkom!

>> Website
 

Vlooswijk: Een fris en fruitig familiebedrijf


De Plattelandswinkel van Vlooswijk ligt strategisch bij de 1e rotonde op de M.A. Reinaldaweg 66 aan de grens van Montfoort. Sinds de jaren 90 wordt het 14 hectare grote familiebedrijf geleid door de broers Kees en Ad Vlooswijk.

De winkel biedt een ruim assortiment aan vers fruit uit eigen boomgaard (o.a. appels, peren en kersen), diverse groenten en heerlijke streekproducten. Ook van boeren en tuinders uit de omgeving. Via de webshop kunnen particulieren, bedrijven, kinderdagverblijven en BSO’s hun bestellingen doen en thuis of op locatie laten bezorgen. 

Klanten kunnen in de plattelandswinkel alle producten per stuk kopen en daarmee verspilling tegen gaan. Het beste fruit ligt in de winkel, de overige producten worden gebruikt voor het maken van sappen of als voer voor paarden en vogels. Er wordt weinig weggegooid. Dankzij 1.300 zonnepanelen voorziet Vlooswijk in principe in de eigen energiebehoefte.

>> Website