Nieuws van Ramona Schalkwijk, boerin in Montfoort: "Begin maart opent een Oogst winkel op de Rijnstraat in Woerden." 

"In de winkel vind je groenten, fruit, zuivel, kaas, eieren en vlees van verschillende boeren uit de buurt. We geven de producten van boeren die met de natuur mee werken, een podium in de stad. Zodat de boeren een eerlijke prijs krijgen en Woerdenaren goed eten van dichtbij. Je vindt er producten van 
bijvoorbeeld Boer Bert, Voedselbos Lopik en Veld4. Zo maken we samen met boeren en de buurt natuurinclusief boeren de nieuwe standaard."

Duurzamer

Ramona is boerin op boerderij Bloemenweidemelk in Montfoort. Ze heeft de melkveehouderij van haar ouders overgenomen en brengt die in transitie 
naar een regeneratief bedrijf. Dat betekent dat het bedrijf veel duurzamer wordt. 

"We hebben de kunstmest en bestrijdingsmiddelen afgebouwd en zijn begonnen met het aanplanten van bomen, hagen en inzaaien van kruidenrijk grasland. Ik wil graag onze mooie producten, en die van andere boeren, verkopen aan de mensen uit de buurt. Zo kan ik het verhaal vertellen van de boerderij en met een betere prijs de investeringen van de transitie dragen," vertelt Ramona. 

Oogst is een zelfbedieningswinkel (zonder personeel) waar je de winkeldeur opent met een app, je boodschappen doet en dan ook betaalt met de app. Zo kan de winkel worden gerund naast de werkzaamheden op de boerderij. Vorig jaar opende boer Joost uit Warmond de eerste Oogst winkel al in het centrum van Leiden."

Welkom op de opening

De winkel aan de de Rijnstraat is verbouwd en bijna klaar. Zaterdag 11 maart gaat de winkel open.
De feestelijke, officiële opening met boeren en buurtbewoners is op zaterdag 18 maart. Je bent van harte welkom op de boerderij en/of op de opening van de winkel! 

>> Oogst, Rijnstraat 16 Woerden
>> Kijk ook eens naar de Crowdfundingcampagne
>> Boerderij Bloemenweidemelk