Wij doen dit jaar weer mee met het 2e Nationale Boomspiegelfeest, in de maand oktober. 

Het stukje grond rondom een boom is vaak saai en rommelig. Door het te beplanten met bloemen oogt het gelijk mooier en het is beter voor bijen en vlinders. 

Vorig jaar hebben wij gekeken welke vaste beplanting het beste daarvoor gebruikt kan worden. Daardoor kan dit jaar een keuze gemaakt worden uit 6 verschillende plantensoorten.  

Ben je begaan met de bomen die bij jou in de straat staan en ben je bereid mee te doen met het onderhouden van de boomspiegel, meld je dan even aan bij de onze werkgroep Groen via het mailadres afval@duurzaammontfoort.nl Graag ontvangen wij je aanmelding nog voor 18 september. 

In de week van 19 September organiseren wij een bijeenkomst voor alle geïnteresseerden en leggen we het verloop van de actie verder uit.

Wij zorgen voor het bestellen van de van de planten en de eventule benodigde zakken tuinaarde.

Op zaterdag 8 oktober ga je zelf aan de slag en worden de boomspiegels omgetoverd tot gezellige mini tuintjes.

Guerilla Gardeners

 
Het nationale boomspiegelfeest is een initiatief van Guerilla Gardeners. Zij zorgen al voor veel aandacht in de landelijke media: 
"Zelf zorgen we ook voor aandacht in de landelijke media. Zo waren we maandag 5 september in Eigen Huis en Tuin (Op RTL4, bekijk het hier terug: aflevering 91) en zijn er in oktober opnames voor het KRO-NCRV programma Binnenstebuiten. We houden jullie op de hoogte!"

 
Inhaker-tip: Kinderboekenweek is Gi-ga-groen!


Op 5 oktober start de Kinderboekenweek en die heeft dit jaar wel een heel toepasselijk thema, namelijk Gi-ga-groen! Een boomspiegel vergroenen is natuurlijk een heel laagdrempelige manier om kinderen met planten, bomen, insecten en vogels in aanraking te laten komen. 

>> Meer over de Kinderboekenweek