De broers De Jong delen aan de Waardsedijk in Montfoort een bedrijfspand dat verduurzaamd is met ledverlichting en bewegingssensoren. Om daarbij nog hun bedrijfsdak te kunnen voorzien van 250 zonnepanelen zochten ze contact met het Energiefonds Utrecht.

Marc de Jong levert met zijn groothandel Profipack.nl verpakkingsmaterialen aan productiebedrijven zoals meubelindustrie, metaalbewerking en ijzerwarenwinkels, maar ook veel aan webshops en particulieren. “We zijn inmiddels met twaalf man en leveren door heel Europa”, zegt Marc. “Door corona hebben we het extra druk, want veel ondernemingen zijn genoodzaakt om fysieke winkels te sluiten en hun producten online aan te bieden en te versturen."

Hoveniersbedrijf Jasper de Jong huist in hetzelfde pand. Hij heeft er een kantoor en opslagruimte voor materiaal en materieel: het staat vooral vol met machines en aanhangers. Het bedrijf met twintig medewerkers doet aanleg en onderhoud van tuinen.

Zonnepanelen

In januari 2020 kwamen de wethouder en de burgemeester van Montfoort op bedrijfsbezoek om te bekijken waar de broers heen zijn verhuisd. “Toen we vertelden dat we ons dak wilden voorzien van zonnepanelen, raadde de wethouder aan om bij het Energiefonds Utrecht aan te kloppen voor een financiering," vertelt Jasper.

>> Dit is een samenvatting (met toestemming) van het artikel op de website van het Energiefonds Utrecht. Lees het hele artikel op hun website

Op de foto: Jasper (links op de foto) en Marc de Jong, eigenaren van Jasper de Jong Hoveniersbedrijf en Profipack Verpakkingsmaterialen.