Wat doet u met een stoel met een wiebelende poot, een cd-speler waarvan het klepje niet meer open wil, een trui met een gaatje?

Weg gooien? Nee toch zeker?

Het Repair Café organiseert toegankelijke bijeenkomsten, die draaien om (samen) repareren. Bij het Repair Café wordt u geholpen door enthousiast vrijwillige reparatie deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, etc. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, kan een kop koffie of thee nemen. Of kan gaan helpen bij een reparatie van iemand anders.

Repareren is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Materiaalkosten zijn in overleg en voor eigen rekening.

Vrijwilligers van Duurzaam Montfoort zijn tijdens het Repair Café aanwezig om u op weg te helpen met energiebesparing in uw huis.

Het Repair Café wordt geleid door drie vrijwillige coördinatoren met op de achtergrond een medewerker van SWOM DoeMeeHuis ter ondersteuning. Bij vragen over het Repair Café of om u aan te melden als vrijwillige reparatiedeskundige, kunt u contact opnemen met:

Brigitte Bom
Medewerker SWOM DoeMeeHuis
0348-727108

>> Email

Marjolein Calon
Duurzaam Montfoort
06-30654633

>> Email

Wanneer is het Repair Café?

Montfoort
SWOM DoeMeeHuis
Kasteelplein 7
1e vrijdag van de maand
13:30 uur tot 16:00 uur

Linschoten
Huis van Ervaring (De Brede Vaart)
Laan van Rapijnen 36
3e vrijdag van de maand
13:30 uur tot 16:00 uur