In het kader van ‘Pak het voordeel en verlaag uw energiekosten!’ zijn de gemeente Montfoort en Platform Duurzaam Montfoort in 2020 een grote voucheractie gestart. Met deze vouchers konden inwoners van Linschoten en Montfoort met een eigen woning gemakkelijk energie besparen en met kleine stappen veel bereiken. 

Er werd voor vier soorten vouchers gekozen. Elke voucher gaf recht op korting of een vergoeding voor een bepaalde energiemaatregel. De inwoners konden één van de vier vouchers kiezen en daarmee zelf hun voordeel bepalen. Hoe groter de wens om energie te besparen, des te groter voordeel!

Met een jaar verlengd

Omdat Covid in 2020 ervoor zorgde dat winkels maar beperkt hun deuren konden openen en energieadviezen aan huis nauwelijks mogelijk waren, werd aan het einde van het jaar besloten om de actie met nog een jaar te verlengen. Veel mensen hebben daar gebruik van gemaakt, al bleef het vrijwel onmogelijk om de adviezen aan huis uit te brengen, omdat de warmtescans alleen in de late herfst en in de winterperiode uitgevoerd kunnen worden.

Uiteindelijk hebben 502 inwoners gebruik gemaakt van het voucher voor de aanschaf van kleine energiebesparende maatregelen ter waarde van € 50,- te verzilveren bij Hubo Montfoort. Voor energie Advies (t.w.v. € 60,-) meldden zich 31 inwoners aan, voor isoleren (t.w.v. € 200) 66 inwoners en voor het digitale energieadvies in combinatie met de warmtescans (t.w.v. € 50) ook nog een 51 inwoners.

Ongeveer 2/3 deel van de vouchers werd aangevraagd door de inwoners van Montfoort en 1/3 deel door Linschotenaren.