Van 29 oktober tot en met 5 november haken wij aan bij de nationale klimaatweek en dit vieren wij met de nieuwe jeugdklimaatburgemeester en meer interessante en informatieve activiteiten. Hieronder volgt het programma, sommige onderdelen worden nog aangevuld. 

Programma klimaatweek

Zaterdag 29-10

Van 10:30 - 12:30 Duurzaam Ontmoet: Onze vrijwilligers ontmoeten elkaar bij een kop koffie/thee en burgemeester Petra Hartskamp (wegens ziekte vervangt de loco-burgemeester haar) komt de jeugdklimaatburgemeester installeren . Deze zal gedurende de week een aantal activiteiten doen, samen met de volwassen klimaatburgemeester, Matthijs Hombergen. 

Van 20:15 tot 21:00 Nacht van de Nacht in Linschoten: verhalen in het duister.  De kinderen gaan mee op een wandeling door het donker. 

Woensdag 2-11

In de middag gaan we brainstormen met de jeugdklimaatburgemeester, over het thema klimaatneutraal in onze gemeente. 

Donderdag 3-11

Van 20:00 tot 21:30 is er een informatieavond over energie, met als thema isoleren en ventileren, in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort. 

Rond dit thema delen we onze ervaringen, aandachtspunten en tips om je huis te verduurzamen.
Voor deelname kun je inschrijven via: energie@duurzaammontfoort.nl.

Aanpassingen aan je huis is altijd maatwerk. Heb je specifieke items/vragen omtrent dit thema, stel die dan in je email. We proberen deze mee te nemen in onze presentatie. 

Er zijn 30 plaatsen beschikbaar. Namens de werkgroep energie van Duurzaam Montfoort, de SWOM en het Huis van Ervaring, graag tot dan!

Vrijdag 4-11

Van 15:00 tot 17:00 is er een activiteit van Enjoy Cleaningup met kinderen. 

Zaterdag 5-11 

We sluiten de week af met een rondleiding bij het bijzondere agrarisch bedrijf van Ramona Schalkwijk en we planten een boom.