De regentonactie is opgezet door tuincentrum Groenrijk Montfoort  en Duurzaam Montfoort. Waarom? Omdat regentonnen duurzaam zijn!

Stephan Segers van tuincentrum Groenrijk: "Met een regenton in je tuin kun je 10.000 tot 15.000 liter leidingwater per jaar besparen. Je planten zullen er blij mee zijn, want regenwater bevat geen kalk. En wist je dat je huisdieren ook liever dit ‘levende’ water drinken dan kraanwater?"

"Wij willen het gebruik van regentonnen stimuleren, daarom hebben we samen met het platform Duurzaam Montfoort de regentonactie bedacht. Op alle regentonnen geven we nu 25% korting."

Actie verlengd t/m 28 april

De regentonactie bleek een doorslaand succes. Daarom hebben Duurzaam Montfoort en Groenrijk onlangs besloten deze tot en met 28 april te verlengen. Voor de actie geldt op=op.

Voor elke tuin is een passende regenton

"Wat opvalt", zegt Stephan, "is dat zowel oudere als jonge mensen het voordeel van een regenton zien. Ik denk ook omdat het vorige zomer zo lang droog geweest is en er een waterprobleem dreigde. Bovendien zijn de ontwerpen zo talrijk dat er voor ieders smaak een regenton bestaat. Een regenton aansluiten is makkelijk. Je hoeft alleen maar een stukje van je regenpijp af te zagen en met de duidelijke handleiding die erbij zit, kan zelfs iemand met twee linkerhanden dit voor elkaar krijgen." 

Actie geldt alleen voor regenton

De actie geldt voor een complete regenton maar niet voor de losse onderdelen, zoals een verhoging om de ton op te zetten. Die kun je los aanschaffen maar natuurlijk ook zelf maken. Andere onderdelen zijn óf op voorraad óf het tuincentrum kan ze voor je bestellen. 

Stephan: "Wil je bijvoorbeeld een klepje op je regenpijp, dat je af kunt sluiten als de ton vol is, dan kunnen we dat ook bestellen. Een standaard regenton van 120 liter kost nu €39,99 en dan heb je toch snel zo’n 10.000 liter gratis water! Waarbij de milieuwinst dan nog niet eens meegeteld is."

>> Website van GroenRijk Montfoort
>> Facebookpagina van Groenrijk Montfoort

Op de foto zien we de medewerker van GroenRijk en Ilse van der Horst van Duurzaam Montfoort.