Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Duurzaam Montfoort.

#
22 september 2020

Gemeente Montfoort vraagt je mening over opwekken duurzame energie

Gemeente Montfoort vraagt de mening van de inwoners over manieren om duurzame energie op te wekken. Wij ondersteunen dit en vragen onze lezers om de enquête in te vullen.

#
18 september 2020

Het meest energiezuinige huis in de regio

De voormalige boerderij van de familie Vlooswijk aan de Nieuwe Zandweg in Linschoten werd gesloopt en een duurzame dubbele woning kwam er voor in de plaats. Dit huis voldoet aan het huidige bouwbesluit en is klaar voor de volgende generaties. Het is zowel sociaal, als milieutechnisch een duurzaam huis.

#
17 augustus 2020

Energie besparen in de zomer

Isoleren in de zomer? Het kan je geld besparen en het comfort in huis verbeteren. Juist nu in de zomer is het moment om in actie te komen. Zeker veel werk en duur, hoor ik je zeggen? Lang niet allemaal, dus bekijk de video. Hij zit stampvol met tips en trucs!

#
31 juli 2020

Klimaatstreepjes

Heb je al eens een stropdas gespot met blauwe en rode streepjes? De weerreporters in Amerika dragen ze regelmatig. Het streeepjespatroon werd gecreëerd door Ed Hawkins, een klimaatonderzoeker aan de Britse Universiteit van Reading, als een manier om te visualiseren hoe de gemiddelde temperatuur op aarde van 1850 tot 2017 omhoog ging.

#
29 juni 2020

Tevreden met regenton van Duurzaam Montfoort & GroenRijk 

Heeft u al een mooie regenton in uw tuin staan? Leon Snoek al wel, hij heeft er zelfs drie! Leon Snoek is een van mensen die met korting een regenton heeft gekocht bij tuincentrum GroenRijk. De kortingsactie was georganiseerd in samenwerking met Duurzaam Montfoort. Dankzij de actie heeft het tuincentrum 50 regentonnen verkocht. Duurzaam Montfoort ziet de actie daarom als een succes.   

#
10 juni 2020

Ook de wethouder wekt haar eigen energie op

Een interview met Yolan Koster, wethouder Duurzaamheid in Montfoort. Door Aagt de Ruijter de Wildt. “Isoleren, isoleren en dan nog eens isoleren”, is de oproep van wethouder Yolan Koster. En dat heeft ze in haar eigen huis ook toegepast!