Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Duurzaam Montfoort.
Aanmelden voor onze nieuwsbrief én nieuwsbrieven teruglezen kan hier

#
24 november 2021

Nominaties duurzaamheidsprijs 2022 van start

Waar ziet u dat organisaties zich hard inzetten voor Minder Verspilling? Duurzaam Montfoort is op zoek naar de groenste initiatieven in de Gemeente Montfoort om het mooiste initiatief volgend jaar te belonen met de Duurzaamheidsprijs 2022.

#
16 november 2021

Boomspiegelfeest

Het 1e Nationale Boomspiegelfeest werd georganiseerd door Guerrilla Gardeners en Operatie Steenbreek. Duurzaam Montfoort haakte daar graag bij aan.  Afgelopen juli werd een oproep geplaatst aan inwoners om de boomspiegel voor hun huis te adopteren.

#
16 november 2021

Natuurwerkdag geslaagd

De natuurwerkdag op zaterdag 6 november was een succes. Op de Tiendweg werden de knotwilgen geknot. Medewerkers van gemeente Montfoort begeleidden de 12 vrijwilligers, die met zaag en snoeischaar aan de gang gingen.

#
28 oktober 2021

Maak kennis met onze klimaatburgemeester Matthijs Hombergen!

Van 28 oktober t/m 5 november is de eerste Nederlandse Klimaatweek. Tijdens deze week willen we iedereen motiveren in actie te komen om Nederland duurzamer te maken. Onze eigen klimaatburgemeester inspireert daarbij.

#
21 oktober 2021

Agendatip: Doe mee aan de natuurwerkdag

Doe mee op 6 november, met wilgen knotten op de Tiendweg in de Heeswijksche polder van Montfoort. De Tiendweg is prachtig gelegen in de de eeuwenoude Heeswijksche polder. Het is een oude agrarische ontsluiting van de polder voor de boeren op Blokland.

#
27 september 2021

Weggooien kan altijd nog - Repair Café voorziet in behoefte

Bij een Repair Café loop je gewoon even binnen met je kapotte strijkijzer, fiets, computer, meubeltje of kleding om te zien of reparatie mogelijk is. In het repaircafé zitten deskundige vrijwilligers met tijd en aandacht, die het leuk vinden om dingen te repareren.