Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Duurzaam Montfoort.

#
31 juli 2020

Klimaatstreepjes

Heb je al eens een stropdas gespot met blauwe en rode streepjes? De weerreporters in Amerika dragen ze regelmatig. Het streeepjespatroon werd gecreëerd door Ed Hawkins, een klimaatonderzoeker aan de Britse Universiteit van Reading, als een manier om te visualiseren hoe de gemiddelde temperatuur op aarde van 1850 tot 2017 omhoog ging.

#
29 juni 2020

Tevreden met regenton van Duurzaam Montfoort & GroenRijk 

Heeft u al een mooie regenton in uw tuin staan? Leon Snoek al wel, hij heeft er zelfs drie! Leon Snoek is een van mensen die met korting een regenton heeft gekocht bij tuincentrum GroenRijk. De kortingsactie was georganiseerd in samenwerking met Duurzaam Montfoort. Dankzij de actie heeft het tuincentrum 50 regentonnen verkocht. Duurzaam Montfoort ziet de actie daarom als een succes.   

#
10 juni 2020

Ook de wethouder wekt haar eigen energie op

Een interview met Yolan Koster, wethouder Duurzaamheid in Montfoort. Door Aagt de Ruijter de Wildt. “Isoleren, isoleren en dan nog eens isoleren”, is de oproep van wethouder Yolan Koster. En dat heeft ze in haar eigen huis ook toegepast!

#
25 mei 2020

Oprichting Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom UA

Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom U.A. is een burgerinitiatief voor en door inwoners en bedrijven in de Lopikerwaard. In de Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom U.A. wordt samengewerkt door burgers en bedrijven uit de gemeenten Lopik, Montfoort, Oudewater en IJsselstein.

#
15 april 2020

Geen eigen dak? Doe mee aan Buurtstroom De Oever en dan heb je toch zonnepanelen

Doe mee met zonnepanelen in Buurtstroom De Oever. Onze buren in IJsselstein kijken over de grenzen van de gemeente, vandaar deze oproep aan inwoners van Montfooort.

#
10 april 2020

25% Korting op regentonnen wegens succes verlengd

De regenton actie bleek een doorslaand succes. Daarom hebben Duurzaam Montfoort en Groenrijk onlangs besloten deze tot en met 28 april te verlengen. Voor de actie geldt op=op.