Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Duurzaam Montfoort.
Aanmelden voor onze nieuwsbrief én nieuwsbrieven teruglezen kan hier

#
17 mei 2023

Genomineerd - Bomenwacht Nederland

Aan de rand van Linschoten staat een bedrijfspand dat bijdraagt aan de biodiversiteit in vele Nederlandse gemeenten maar bij de inwoners van gemeente Montfoort waarschijnlijk niet zo bekend is: Bomenwacht Nederland.

#
16 mei 2023

Genomineerd - Werkgroep Behoud Lopikerwaard

Werkgroep Behoud Lopikerwaard is al 40 jaar actief in IJsselstein, Lopik, Oudewater, Schoonhoven en Montfoort. Voor het behouden en versterken van de Lopikerwaard op het gebied van natuur, landschap en cultuurhistorie.

#
16 mei 2023

Genomineerd - Geveltuintjes Timotheushof

Na het gezamenlijk inkopen en laten plaatsen van zonnepanelen was de volgende stap voor de bewoners van het Timotheushof in Linschoten het vergroenen van hun voortuintjes.

#
16 mei 2023

Genomineerd - Bloemenweidemelk

Bloemenweidemelk is het bedrijf van Ramona van Schalkwijk. Ze is opgegroeid op een boerderij in Montfoort en daardoor verbonden met deze omgeving. "Boer zijn is de ideale vorm van gezondheidszorg," aldus Ramona.

#
10 mei 2023

Genomineerd - Het Beloken Land

In een prachtig gebied, gelegen naast natuurgebied Willeskop wordt door de familie Verkaik veel aandacht besteed aan de omgeving van hun boerderij. Hier is zoveel te zien dat het al snel duizelt.

#
25 april 2023

Genomineerd - Voedselbos - Ben en Mia van Jaarsveld

Op een prachtig perceel aan de IJssel hebben Ben en Mia een geweldig uitzicht vanuit hun zelf aangelegde Voedselbos. Stukje voor stukje hebben zij door ecologisch tuinieren een tuin met enorme soortenrijkdom aangelegd.